Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Marc Jacobs VS Karl Lagerfeld

  Δύο εκπληκτικοί σχεδιαστές, δύο τεράστιοι οίκοι και δύο μαγευτικά fashion shows.

Ίσως για τον κόσμο της μόδας αυτά να είναι περσινά νέα, καθώς τα fashion shows των οίκων Louis Vuitton και Chanel έλαβαν χώρα τον Οκτώβριο στο Παρίσι. Εγώ θέλω απλά να ασχοληθώ με το παραμύθι...


Louis Vuitton: Ένα τεράστιο λευκό καρουζέλ στημένο στον προαύλιο χώρο του Λούβρου. Το πανί σηκώνεται και μας αποκαλύπτει τα μοντέλα πάνω στα αλογάκια. Παστέλ αποχρώσεις, διάφανα υφάσματα, κορδέλες, τιάρες, μπροντερί σύνολα, φορέματα σε γραμμές 20’s , μεγάλοι γιακάδες και λουλούδια δημιουργούσαν ένα innocent-girl look! Σημαντική στιγμή, το κλείσιμο της επίδειξης με την Kate Moss. Η μουσική απόλυτα ταιριαστή με το θέμα της επίδειξης, απαλή και αέρινη. Η Ισλανδή μουσικός Bjork ήταν η κατάλληλη επιλογή!





Chanel: Γκραν Παλέ και ένας τεράστιος λευκός βυθός. Κοράλλια, αστερίες, κοχύλια, αλογάκια της θάλασσας μεταμόρφωσαν το χώρο της επίδειξης του οίκου. Ρούχα αέρινα, περλέ τουίντ κοστούμια, τσάντες στο σχήμα κοχυλιού, φτερά, σακάκια, φορέματα με ιριδίζουσες παγέτες και πολλά άλλα έκαναν τα μοντέλα να μοιάζουν με θαλάσσια πλάσματα! Κορυφαία στιγμή στο show όταν η μουσική αλλάζει και μέσα από ένα κοχύλι αναδύεται η Florence Welch με το τραγούδι What The Water Gave Me!






Δυο επιδείξεις που σίγουρα βγήκαν από παραμύθι! Τα ρούχα, ο χώρος, το στήσιμο, η μουσική.. στα δικά μου τα μάτια; Τέχνη!

...μη με ρωτάς! Φυσικά και δεν θα μπορούσα να διαλέξω! Δεν υπάρχει παραμύθι που να μην αγαπώ! Ως την επόμενη αναμέτρηση λοιπόν..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου